25 Ocak 2015 Pazar

Bazen, "bazı anılar"..


“Ayşe.. Ayşe.. Ayşe alooo..”

En yakın arkadaşımın dürtmeleriyle ayılmıştım anılardan. Burası bu ev, bende hep aynı etkiyi yaratıyordu. O günlere gidiyor ve kayboluyordum. Neden hala o günleri hatırlıyordum? Nasıl o hisler daha dünmüş gibi kalbimi durdurabiliyordu?

“Ne Ayşeee Ayşeee ne başımın belası!” Meltem bana seslendiğinde ellerimdeki yüklerden kurtulmuş sokağa bakıyordum. Karşıdaki villa hiç değişmemişti. Hala ağaçlar, çiçekler arasında zar zor seçiliyordu pencereleri. Villanın hemen yanındaki kaldırım yıllar sonra eksik gelmişti. Sanki oraya ait bir şeyleri almışlar, eksik bırakmışlardı.

Uzun zamandır evin kapalı olduğunu düşünürsek çok işimiz vardı. Meltem saçını tam alnın üstünde kimsenin yapamayacağı kadar çirkin bir topuz yapmıştı. Evi temizlemeye çalışırken, garip şarkılar söylüyor, ikimiz birbirimize ne çektik bakışı atıyor ve bol bol gülüyorduk. Söylediklerinden çok topuzu beni güldürüyordu. Onca kıkırdama eşliğinde evi havalandırdık, temizledik, aldıklarımızı yerleştirdik. İşler bittikten sonra temizlenme sırası bizdeydi. Her zaman beni hazırlıksız yakalayan Meltem, savaşarak banyoyu kapmış, utanmadan içeride pavarotti taklidi yapıyordu.

13 Ocak 2015 Salı

Süüürrppriiizzz! Hediye Kutusu yapımı.. (DIY)

Söyleyin bakalım yeni yılda ne aldınız sevdiklerinize? Kazak? Parfüm? Yok yok kupa.. Eğer bunlardan birini aldıysanız, iki çift lafım var size. Yahu bu insanlar kendilerine alamıyorlar mı bunları? Yapmayın böyle kapitalist hareketler. Biraz daha yaratıcı olun, sizden bir şeyler verin.. Yaşadıklarınızdan mesela? Ama en çok ellerinizden çıkan ve başka kimsede göremeyecekleri, sadece onlara özel bir şey verin desem? "Yeaa ne var ki öyle bişey" demeyin hemen, alt dudağı şişirmeyin. Benim size gayet kolay bir hediye fikrim var. Adı Sürpriz Kutusu ;)

Evet adı şu an uydurdum. Ve evet bunu tabii ki yurt dışındaki yaratıcı insanlardan keşfettim. Bu kutunun asıl ismi exploiding box. Sevdiklerinize bir kutu dolusu anı vermenin en güzel, en keyifli yolu kendisi. İlk bakışta biraz zor da olsa aslında gayet kolay. En çok ihtiyacınız olan güzel bir müzik ve  yere yayılmadan önce poponuzu sıcak tutacak bir minder. Gerisi kolay ;)

Neden mi bahsediyorum? İşte bundan bahsediyorum.. Tabii içi size de yazının sonuna kadar sürpriz ;))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...