10 Kasım 2013 Pazar

Unutmayacağız..

Bir millet düşünün. Yıllar önce yaşamış önderlerini hala gözleri yaşlı anıyor. Aramızda kaç kişi onu yaşarken görmüş, kaçı sesini kayıtlar dışında duymuştur? Çok azımız. Buna rağmen yıllar önce attığı adımlarla bizi biz yapan adam olduğu için hala sevilmekte ve unutulmamaktadır. Onun önderlik ettiği yol ne dindarlığın arkasına sığınmış yobaz fikirler, ne de avrupa, amerika özentiliğinin gölgesinde atılan yapay adımlar içermektedir. Bu yüzden hala onun yolunda ilerlemek bir gururdur. Bu yüzden hala onun yokluğu bizlerin içini sızlatır. 

Biz, Türk milleti, aslında dünyadaki en şanslı milletlerindeniz. Çünkü hiç bir millet önderi tarafından bu kadar sevilip, bu kadar gurur duyulmamıştır da.. Her sözünde Türk milletini sahiplenmiş, vatandaşlarından övgü dolu sözlerle bahsetmiştir Atatürk... Ayırmamış, hepimize inanmıştır. İşte bu yüzdendir ki, kökeni ne olursa olsun gerçek bir Türk, önderini asla unutmaz, unutamaz.. 

Küçüklüğümüzde her sabah onun açtığı yolda ilerleyeceğimize söz verirdik. Hala aynıyız. Yine bağıra bağıra bu yolu terk etmeyeceğimizi söylüyoruz.. Bu yol kendini durmadan geliştirme yolu.. Bu yol inancını hiç kimseye şart tutmadan yaşama yolu. Bu yol bizlere inan bir önderin yolu.. Bize siz çalışkansınız, çalışın, zekisiniz kafanızı kullanın, birlik ve beraberlik olmadan hiçsiniz, ayrılmayın diyen bir önderin yolu. Bu yolu terk etmeyeceğiz.. Ve Atam.. Seni asla unutmayacağız.. 



"Daha az zamanda, daha büyük işler başaracağız. Bunda da
muvaffak olacağımıza şüphem yoktur. Çünkü, Türk milletinin karakteri
yüksektir. Türk milleti çalışkandır. Türk milleti zekidir. Çünkü Türk
milleti milli birlik ve beraberlikle güçlükleri yenmesini bilmiştir. Ve
çünkü, Türk milletinin yürümekte olduğu terakki ve medeniyet yolunda,
elinde ve kafasında tuttuğu meşale, müspet ilimdir."
Onuncu Yıl Nutku

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...