29 Ağustos 2012 Çarşamba

Nesquick'li Kek Tarifi, Okurlara Sürpriz ;)

Sıvayın kolları! Kek yapıyoruz... 

Malzemelerimiz.. 



Öncelikle Yumurtanın sarısıyla beyazını ayırıyoruz. Yumurta beyazına şekerimizi ilave ediyoruz. 




Sonra bir güzel çırpıyoruz. Görüntü köpük gibi olana kadar (10dk civarında) çırpmaya devam ediyoruz. 

PÜF NOKTA : Kek yapımında Şekerin eritilmesi önemlidir. Şeker ne kadar erirse ve malzemelerle birleşirse kekiniz de o kadar pufuduk olur (içinizden k*çımın kenarı bi de püf noktalara değinmez mi diyenleri kınıyor daha iyisi için hodrimeydan diyorum ;)) 




Köpük haline gelen yumurta beyazı ve şeker karışımına, yumurtanın sarısını, zeytinyağımızı (sızma zeytinyağı değil, kokusuz Riviera kullanıyoruz. Ekiz marka tabiki ;)), yoğurdumuzu ekliyoruz, çırpmaya devam ediyoruz. 



Sıvı karışımının içine Unumuzu, hamur kabartma tozumuzu ve şekerli vanilini ekliyoruz. 


Unu kek karışımına iyice yedirdikten sonra, kek karışımımızın yarısını kalıbımıza döküyoruz. 


Geri kalan karışımın içine birazcık kakao, bolca (ben iki minik paket koydum) Nesquick ekliyoruz. Nesquick kakao'nun aksine kekinize hem muhteşem bir koku hem de tat verir. İstediğiniz kadar koyun. Kakao gibi ağır da gelmez. Sadece renk verme konusunda kakao kadar başarılı olmadığı için ben biraz da, tadını ağırlaştırmayacak kadar (bir çay kaşığından biraz fazla), kakao koyuyorum. 


Kakaolu, Nesquick'li karışımı sade karışımımızın üstüne döküyoruz. 


Son olarak kek karışımının üstüne fındıklarımızı atıp, kekimizi 180dereceki fırında 15 -20 dakika pişiriyoruz. 



İşte karşınızda kolay olduğu kadar lezzetli Nesquick'li Kekiniizzz :)) 


Tarifimizin sonunda bu blog ne yahu, bir tutarsızlık var diyenlere hemen cevap verelim. Bu blog öyle siz gözlerinizi patlata patlata bişeyler okuyun diye değil, birazcık eğlenin diye... Tamam daha çok ben eğleniyim diye açıldı. Huysuz huysuz hala kek tarifi ne de eğlenceli oldu sorma valla diyenlere de hemen cevap; bu tarif 50. takipçiye gidecek Kek'in tarifiiiii :) Geçenlerde Menecerimle düşünüyoruz. Yahu okuyucuyu hoş tutmak, mutlu etmek, biraz sürpriz yapmak lazım diye.. Ne yapsak ne yapsak derken.... Tüm sevdiklerime yapmayı en çok sevdiğim şeyi yapalım dedik :) 

Sayın 50. takipçi ( takipçi de ne demekse) gördüğün gibi keklerimiz hijyenik ortamda yapılmaktadır. Kullandığımız yağ vücutta kolayca eriyebilen zeytinyağıdır (Ekiz marka kullanıyoruz, başka markaları sakın almıyoruz). Her şey sizin için diyor sabırsızlıkla 50.ci okuyucuyu bekliyoruz :) Üye olur olmaz hemencik kekini yapıp adresine kargolayacağım...

Yaşattığınız her şey için teşekkürler... ;)


4 yorum:

  1. yeni bir hesap acıp 50.üye olsam mı diye düsünmedim degil:) ellerine saglık buki..bu blog buki napıoo bi bakalım die actıgım bi sayfa kendi adıma ve cok da süper bi blog mesela suanda cmt miskinligi ile kolumu bile kaldırmaya üsenen ben özenip kalkıp bi kek yapıyım dedimm demekki neymiss sen enerji sacıomussun:)) özetlee süper blog tebriklerr devamını bekliorzz:))))

    YanıtlaSil
  2. O senin pozitif enerjin Dideemm :) Çok teşekkür ederim gerçekten sen bitanesin :)))

    YanıtlaSil
  3. bu güzel kek bana nasipmiş. ellerinize sağlık.

    mail: ozgekayaoglu@gmail.com

    YanıtlaSil
  4. Sonunda kekim sahibini bulduuuu :)) Tebrikleerrr Zezee.. :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...